Δημητσάνα η γραφική | Ξενώνας Kazas | Δημητσανα Ξενοδοχεια
15302
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15302,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Η ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Δημητσάνα είναι πετρόχτιστος οικισμός με αξιόλογα αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι αναστηλωμένα σήμερα. Ο οικισμός είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας και είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός.

δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas
ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Τα Λαγκάδια Αρκαδίας είναι ένα χωριό στη Γορτυνία, κτισμένο σε απότομη πλαγιά βουνού. Είναι η πατρίδα των Δεληγιανναίων, αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821.

δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas
ΒΥΤΙΝΑ

Η Βυτίνα βρίσκεται 38 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τρίπολης και είναι μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για σκι ή εξορμήσεις στην ορεινή Αρκαδία.

δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Η Στεμνίτσα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους. Στη Στεμνίτσα λειτουργούν αρκετοί παραδοσιακοί ξενώνες και πολυτελή ξενοδοχεία.

δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Η Δημητσάνα είναι πετρόχτιστος οικισμός με αξιόλογα αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι αναστηλωμένα σήμερα. Ο οικισμός είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας και είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός. Η Δημητσάνα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα εντυπωσιακά μοναστήρια, τα μνημεία και την πλούσια ιστορία, βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου, στον νομό Αρκαδίας, σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία της χώρας μας. Η περιοχή αυτή αποτελεί ζωντανό ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό μουσείο αφού υπάρχει εκεί από το 2.500 π.Χ. (όπως αποδεικνύεται από τα Μυκηναϊκά τείχη που υπάρχουν μέσα στον οικισμό και από τα ευρήματα που υπάρχουν στο μουσείο της) αλλά και έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες στιγμές του Αγώνα του 1821, αφού από αυτή την περιοχή ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις κατά των Τούρκων.

ΜΑΙΝΑΛΟΝ

Μαίναλο, το βασίλειο του Πάνα. Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Εκτείνεται από το οροπέδιο της Τρίπολης μέχρι τον ποταμό Λούσιο στα δυτικά και από τη Μεγαλόπολη μέχρι τη λίμνη του Λάδωνα βόρεια, σε μια έκταση περίπου 1.000.000 στρεμμάτων. Η αμιγώς ορεινή του ζώνη (ισοϋψής των 1.000 μ.) ξεπερνάει τα 700.000 στρέμματα και το καθιστά ένα από τα πλέον εκτεταμένα ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδος. Οι συνεχείς εναλλαγές δεκάδων κορυφών και χαράδρων με εκατοντάδες ορεινούς λειμώνες και οροπέδια, δίνουν ένα εντυπωσιακό ανάγλυφο. Το γεγονός μάλιστα ότι τα περισσότερα από τα υψίπεδά του παρουσιάζουν αρνητική κλίση (δολίνες, γούπατα, λάκκες), καθιστά το Μαίναλο μοναδικό γεωμορφολογικό σχηματισμό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas
δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas

ΓΟΡΤΥΝΙΑ

Η Γορτυνία είναι ίσως ο πιο μαγευτικός τόπος της Αρκαδίας. Τοπίο ορεινό, με άγρια φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία και θαυμαστή αρχιτεκτονική… Μια διαδρομή ανάμεσα σε πυκνές εκτάσεις ελάτων του Μαινάλου και αλπικά ξέφωτα, στο φαράγγι του Λούσιου και στον ποταμό Ερύμανθο, στην πανέμορφη λίμνη του Λάδωνα και στην κοιλάδα του Αλφειού, σε βυζαντινές εκκλησίες και αρχαία μνημεία, σε πετρόκτιστα γεφύρια και αρχοντικά χωριά με περίτεχνες βρύσες και επιβλητικά καμπαναριά. Τα όμορφα διατηρημένα πετρόκτιστα χωριά που άλλοτε τροφοδότησαν το μεταναστευτικό ρεύμα, παίρνουν σήμερα νέα πνοή υποδεχόμενα πλήθος επισκεπτών σε καταλύματα που συνδυάζουν την παράδοση με τις σύγχρονες υποδομές. Κοντά στα αστικά κέντρα, αλλά μέσα στη φύση, η περιοχή προσφέρει ανεξάντλητη ποικιλία αξιοθέατων και δραστηριοτήτων, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες των σπιτιών και χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλατάνων και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Η Στεμνίτσα αποτελεί δημοφιλή βάση διαμονής στην περιοχή αλλά και κλασική στάση για βόλτα στα σοκάκια με τα υπέροχα σπίτια και για φαγητό ή γλυκό στην πλατεία, η Στεμνίτσα φημίζεται για τα μυγδαλάτα της. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεμνιτσιώτες ήταν διάσημοι για τις επιδόσεις τους στη μεταλλουργία και οι καμπάνες ορισμένων από τις πιο φημισμένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωρών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους.

δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas
δημητσάνα ξενοδοχεια - Guesthouse Kazas

ΒΥΤΙΝΑ

Η Βυτίνα βρίσκεται 38 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης και είναι μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για σκι ή εξορμήσεις στην ορεινή Αρκαδία. Στα δρομάκια του χωριού, όπου κυριαρχούν τα σπίτια από ντόπιο μαύρο μάρμαρο και γύρω από την πλατεία θα βρείτε καλές ταβέρνες, cafes-μπαράκια και μαγαζιά με ξυλόγλυπτα και τοπικά προϊόντα (κυρίως τυροκομικά και ζυμαρικά). Από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο ο ρομαντικός Δρόμος της Αγάπης, ανάμεσα στις δεντροστοιχίες. Στρατηγικά τοποθετημένη, η Βυτίνα συνδυάζει εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό, αλλά και στα χωριά του Μαινάλου και της Γορτυνίας, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τα Λαγκάδια.

ΜEINETE ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ