Προορισμος Δημητσανα |Guest House Kazas | Διαμονή Δημητσάνα
15296
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15296,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Η Δημητσάνα ενδείκνυται για πεζοπορικές διαδρομές στη φύση, σκι
στο χιονοδρομικό του Μαινάλου και rafting στο Λούσιο. Αξιοθέατα της περιοχής είναι :
Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας
Εκκλησιαστικό Μουσείο Δημητσάνας (οικεία Γρηγορίου Ε΄)
Μουσείο Υδροκίνησης
Μονή Φιλοσόφου (Παλαιά Μονή-Κρυφό Σχολειό), Μονή Προδρόμου, Μονή Αιμυαλών, Μονή Καλαμίου.
Φαράγγι Λουσίου ποταμού
Ιπποστάσιο Στεμνίτσας
Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας
Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας
Οικία Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι.

προορισμος δημητσανα - Guesthouse Kazas

ΙΠΠΑΣΙΑ

Καθώς η ανάγκη για περισσότερη επαφή με τη φύση γίνεται επιτακτικότερη, η ιππασία κερδίζει έδαφος, ως ιδανικός συνδυασμός άσκησης και υπαίθριας δραστηριότητας. Γνωρίστε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα και μάθετε πού, πώς και… με πόσα θα εξασκηθείτε. Τρία χιλ. από τη Στεμνίτσα στον δρόμο προς Ελληνικό, θα δούμε την πινακίδα “προς Ιπποστάσιο”. Κάνουμε δεξιά στον χωματόδρομο και στα 900μ. θα συναντήσουμε έναν υποδειγματικό χώρο, δημιουργημένο με πολύ μεράκι, για μαθήματα ιππασίας και ιππικές βόλτες.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Οι λάτρεις των δύο τροχών είναι ταυτόχρονα και μεγάλοι φυσιολάτρες. Η Αρκαδία με τη μοναδική φύση της προσφέρεται για μεγάλες συγκινήσεις. Κατ’ αρχάς η ίδια η Τρίπολη, με την καλή ρυμοτομία της, τις πλατείες της και τον πνεύμονα του Άλσους του Αγίου Γεωργίου είναι ό,τι πρέπει για μια χαλαρή ποδηλατάδα για όλη την οικογένεια ή για μια παρέα που ξέρει να χαίρεται τη ζωή. Πιο έξω από την Τρίπολη, αρχίζει το μεγάλο δίκτυο των διαδρομών για τους ποδηλάτες του βουνού. Η εναλλαγή των τοπίων, οι βαθμίδες δυσκολίας, τα μοναδικά χωριά, περιμένουν τους περιηγητές των δύο τροχών για να ανταμείψουν τους ευγενικούς τους κόπους. Από τη Βυτίνα στην Καρκαλού προς Λούσιο και Δημητσάνα και ως τη Μεγαλόπολη, όλη η Αρκαδία είναι μια μεγάλη βόλτα με κόντρα αεράκι.

προορισμος δημητσανα - Guesthouse Kazas
προορισμος δημητσανα - Guesthouse Kazas

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Το όρος Μαίναλο δεσπόζει στο κέντρο της Πελοποννήσου και ανήκει στον νομό Αρκαδίας. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ ως τις 4 π.μ. Διαθέτει επτά πίστες όλων των επιπέδων, που εξυπηρετούνται από τρεις συρόμενους αναβατήρες, ο ένας baby, δυναμικότητας 1.500 ατόμων την ώρα. Στον χώρο του κέντρου λειτουργούν δύο καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, οργανωμένο σαλέ και ιατρείο με καθημερινή παρουσία γιατρού. Υπάρχουν επίσης και εκπαιδευτές χιονοδρομίας για τους λιγότερο έμπειρους. Για τους πιο έμπειρους διοργανώνονται επίσης διαδρομές και εκτός πίστας, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών. Οι δραστηριότητες στον χώρο του χιονοδρομικού, βέβαια, δεν περιορίζονται μόνο κατά τους μήνες που υπάρχει χιόνι. Τις πιο ζεστές περιόδους διοργανώνονται εδώ κι άλλες δραστηριότητες, όπως ορεινή ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, πεζοπορίες κ.ά., με στόχο την πλήρη αξιοποίηση της όμορφης φύσης.

CANOE KAYAK- RAFTING

Ο Λάδωνας έχει αρκετά σημεία φυσικής ομορφιάς, κάτι που πιστοποίησε και ο Παυσανίας στις περιηγήσεις του στην περιοχή. Είναι ποταμός με ήρεμη ροή, πράγμα που τον κάνει ιδανικό για δραστηριότητες όπως canoe-kayak, rafting και κολύμπι, ακόμη και για μικρά παιδιά. Το όμορφο φυσικό τοπίο που τον περιβάλλει προσφέρεται επίσης για πεζοπορία και ορειβασία.

προορισμος δημητσανα - Guesthouse Kazas
προορισμος δημητσανα - Guesthouse Kazas

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Στη Γορτυνία υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί κάποιος να κάνει πεζοπορία ή ορειβασία. Ο τόπος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες κοντά στη φύση, από απλούς περιπάτους σε ειδυλλιακά μέρη, μέχρι και ορειβασία με δύσκολες αναβάσεις. Στους ορεινούς όγκους του Μαινάλου υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ορειβατικές διαδρομές. Η κοιλάδα του Λούσιου είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Πελοποννήσου με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και ιστορικό παρελθόν. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τις δύο αυτές μονές, του Φιλοσόφου και του Προδρόμου. Ξεκινάμε τη Νέα Μονή Φιλοσόφου και συνεχίζουμε μέσω μονοπατιού, για μισή ώρα περίπου, μέχρι τη Παλαιά Μονή Φιλοσόφου που ήταν και το κρυφό σχολειό. Ένα κατηφορικό μονοπάτι θα μας πάει μέχρι την κοίτη του ποταμού και από εκεί θα ανηφορίσουμε μέχρι τη Μονή Προδρόμου όπου θα κάνουμε ένα διάλειμμα για να απολαύσουμε τη θέα παρέα με ελληνικό καφεδάκι που συνήθως μας προσφέρουν οι μοναχοί.

MEINETE ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ